Selecteer Pagina

Kijkje bij bouw nieuwe windturbines

door | 15 jul, 2024 | Energie, Haven, Nieuws

Nieuwe windturbines

Foto: Holland Malt/LinkedIn

Ceo Jos Jennissen en hoofd financiën Jim Versluis van Holland Malt hebben onlangs een kijkje genomen bij Windpark Oostzeedijk. Daar worden drie nieuwe windturbines gebouwd, die de maltfabriek in de Eemshaven van groene stroom gaat voorzien.

De opgewekte windstroom stelt Holland Malt in staat het maltproces emissievrij uit te voeren. Deze zomer is het projectteam van Coöperatie Zeeuwind bezig met de laatste voorbereidingen voor de bouw van drie efficiënte windturbines. Deze 199 meter hoge windturbines worden nu geïnstalleerd, waarna de aanleg van de kabels, de set-up en het testen zal plaatsvinden. De drie nieuwe windmolens vervangen bestaande installaties.

Nieuwe windturbines

“Het is fantastisch om te zien waar de windenergie voor onze fabriek daadwerkelijk vandaan komt. We kennen allemaal de karakteristieke kust van Zeeland, met zijn immense on- en offshore windturbines. Drie daarvan zullen in onze energiebehoefte voorzien. Ik ben trots op deze samenwerking, die de weg vrij maakt voor de toevoer van groene energie”, verklaart Jos Jennissen.

Zie ook: Energieneutraal dankzij bijdrage Nobian

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!