Selecteer Pagina

Groningen Seaports ruimt op

door | 12 sep, 2024 | Nieuws

Ruimt op

Foto: Groningen Seaports

Deze maand neemt Groningen Seaports voor de vijfde keer deel aan de World Cleanup Day. Dan ruimt het plastic en ander zwerfafval in het havengebied van Delfzijl op.

De World Cleanup Day wordt op 21 september gehouden. Groningen Seaports werkt hiervoor samen met de Northern Netherlands Plastic Foundation (NNPF). Ook wordt het havenbedrijf tijdens de World Cleanup Day ondersteund door afvalverwerkingsbedrijf Bek & Verburg in de Eemshaven. Het helpt het ingezamelde afval op te halen, te sorteren en analyseert het om te bepalen welke materialen kunnen worden hergebruikt.

Haven ruimt op

“Het is cruciaal dat we met elkaar dringend actie ondernemen om de planeet te beschermen. We werken samen aan oplossingen voor afvalverwerking en kijken hoe we het afval een tweede leven kunnen geven”, licht Heleen van Wijk, head of sustainability and corporate circularity bij Groningen Seaports toe. Daarbij blijft het niet bij deelname aan de World Cleanup day, benadrukt ze. “We doen veel meer dan alleen het organiseren van deze dag. Het hele jaar door werken we aan een schonere haven en bewustwording op het gebied van ecologie, zowel in onze eigen organisatie als samen met de omgeving. Bovendien sponsoren we verschillende verenigingen in de regio om hun aan te moedigen om ook een handje te helpen bij dit soort acties”.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste industrienieuws uit de Eemsdelta direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Gelukt, je bent ingeschreven. Veel leesplezier!